top of page

Hoe kan jij winnen en groeien op Instagram in 2021?

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Heb jij moeite om je hoeveelheid volgers te vergroten? Ik merk zelf dat er aardig wat bedrijven zijn die moeite hebben om hun Instagram consistent te laten groeien. Hoe komt het dat jij niet zo snel groeit?

Ik heb voor jou een top 5 samengesteld hoe jij kan winnen op Instagram in 2021!


1. Maak goed gebruik van Instagram stories


Instagram bracht de functie voor het eerst op de markt in 2016. Nu zijn we ruim 5 jaar verder. Het gebruik van Instagram stories is ontzettend populair nu! Volgens Melwater geeft 80% van de bedrijven aan die stories regelmatig gebruiken, dit een grote impact heeft gehad op hun bedrijf.


Maak daarom een duidelijk strategie voor jezelf. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de features die Instagram aanbiedt zoals polls en slidebars zodat je de interactie met jouw bezoekers kan aangaan.


2. Focus op je Instagram feed


Onthoud dit: Het eerste wat men ziet als hij of zij op jouw Instagram pagina komt, is je feed. Het is dus belangrijk dat je feed er verzorgt uitziet. Dit kan op verschillende manieren. Je kan de keuze maken om te focussen op kleuren combinaties of juist een samenhang van verschillende posts die een geheel vormen. Probeer hierin consistent te zijn. Hierbij komt dus ook een stukje Social media beheer bij kijken.


Hieronder is een voorbeeld te zien van een consistente feed.

Verschillende producten worden per post ingezet, maar toch hebben ze een samenhang. Niet alleen vallen ze onder dezelfde categorie, maar komt de kleurengebruik ook overeen.
3. Kwalitatieve content blijft winnen!


Het produceren van content blijft een belangrijk aspect om je Instagram te laten groeien. Hoge kwaliteit foto´s en het schrijven van goede captions die bezoekers willen lezen.


Maak jij al gebruik van een content kalender of post jij wanneer je zin hebt? Je zou is het eerste is moeten doen. Om resultaat te boeken, moet je beginnen met een goede fundering.


4. De explosieve groei van IG shopping


Steeds meer jongeren gebruiken Instagram om hun shopping behoeftes te vervullen. Als we kijken tijdens de pandemie, zie je een groei in online winkelactiviteiten. Dit is een trend waarop je perfect op kan inspelen.


Hieronder staan de stappen goed afgebeeld hoe een bezoeker van punt 1 naar de landingspagina van het desbetreffende product gaat. Door simpelweg op de schoen te klikken, krijgt men de optie om direct naar de verkooppagina te gaan.

5. Geef je merk een boost door middel van Instagram advertising


Tot slot, Als je een business account hebt, dan zou je ervoor kunnen kiezen om via Facebook manager of direct via Instagram een advertentie te lanceren. Bijvoorbeeld om een van je posts een boost te geven. Hierdoor kan je een grotere doelgroep bereiken. Als de advertentie goed loopt, zul je wellicht ook meer bezoekers op je Instagram pagina krijgen.


Ga jij nu beginnen met groeien op Instagram?

We kunnen jou daar ook mee helpen met onze Social media beheer!


Voor meer informatie, klik op de onderstaande link:

> Ik wil mijn social media laten beheren


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page