top of page

4 voordelen van een animatie explainer video

Bijgewerkt op: 18 dec. 2021


Animatie is een effectieve manier om je verhaal te communiceren. Met een animatie explainer lever je een verhaal op een innovatieve manier. Animatie video’s laat men ingewikkelde verhalen op een makkelijkere manier begrijpen.

In deze blog ga je 4 voordelen lezen die jouw marketing en verkoopcijfers een boost zullen geven!


Wat zijn explainer video’s?

Explainer video’s zijn 60-90 seconden video’s die gebruikt worden voor marketing of sales doeleinden om een merk, product of service te promoten.

Organisaties gebruiken ze om dit te communiceren met hun doelgroep.


Een hogere positie op Google

Video content speelt een grotere rol in de hoeveelheid verkeer dat men ziet. Volgens Global IP Traffic Forecast by Cisco zullen video’s tot 82% van het internetverkeer. Video content gaat steeds groter en krachtiger worden.

Een website met een uitleg video vergroot de kans op het behalen van de eerste positie met 53%!


Explainer video’s verbindt de doelgroep met het onderwerp.

Door het inspelen op bepaalde emoties kan dit ervoor zorgen dat je doelgroep geraakt wordt door de boodschap die wordt gecommuniceerd. Je hebt vast wel is gezien in films.

Stel je voor als je dit met een animatie explainer doet en dit toevoegt in je business.

Zie jij de toegevoegde waarde ervan in?


Het vertalen van moeilijke concepten naar simpele ideeën

Van de financiële sector tot aan de technische sector. Het vertalen van ingewikkelde concepten kan een stuk gemakkelijker door middel van een animatie video explainer. Het feit is ook nog dat het aangenaam is om naar te kijken. Explainer videos kunnen daarnaast kort en informatief zijn.

Frieze’s Perception of Vision beweert dat het menselijk visuele perceptie 80% geheugen is en 20% visuele perceptie. Video content zorgt ervoor dat de boodschap beter wordt onthouden.


Een animatie explainer video geeft meer waarde aan je business

Je vraag je vast af hoe animatie jouw bedrijf kan helpen met groeien.

Een animatie explainer video kan helpen om je doelgroep een perfecte representatie van het bedrijf te geven. Met een animatie uitleg video kan je natuurlijk de waarde van het product uitlichten, je business style en overige aandachtspunten in jouw bedrijf. Een animatie explainer video helpt met het creëren van een betrouwbare merk voor het bedrijf en het verhogen van je merk loyaliteit.


Hopelijk neem jij nu de overweging om een animatie explainer video te implementeren in je bedrijf. Voor een beter marketingdoeleinden en verkoopcijfers!

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page